Heb je zelf geen tuin of is je balkon te klein? Geniet je ervan om lekker buiten samen met deelnemers en vrijwilligers te werken? Kom dan werken bij Mens en Tuin.

Interesse? Bel (070 3211937) of mail ons. Volg ons op Facebook of houd onze website in de gaten, zo blijf je op de hoogte.

Openstaande vrijwilligersfuncties: vrijwilliger begeleider, vrijwilliger tuinwerkzaamheden, vrijwilliger onderhoud en klussen en vrijwilliger gastvrouw/-heer. Lees de volledige functieprofielen >

Openstaande vacatures: medewerker tuin en medewerker zorg in Westbroekpark. Lees hieronder de volledig functieprofielen:

Medewerker tuin Westbroekpark

Stichting Mens en Tuin  is een zelfstandige, professionele zorgaanbieder en sociale onderneming. De stichting bestaat sinds 1986 en heeft een tuin in de Haagse Moerwijk die natuurvriendelijk en biodynamisch wordt beheerd. Dit voorjaar opent een tweede zorgtuin onder een nieuwe stichting: Stichting Mens en Tuin in het Park.

De tweede tuin komt in het Westbroekpark en zal zich naast dagbesteding ook richten op arbeidstoeleiding. Er zullen dagelijks maximaal 20 deelnemers komen uit verschillende doelgroepen waaronder mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrisch ziektebeeld maar ook mensen met een achtergrond als vluchteling. Financiering komt b.v. uit WLZ, WMO en PGB. Met de deelnemers wordt arbeidsmatig gewerkt in de tuin en kwekerij. Eén van de doelen van deze moestuin is het leveren van groenten aan het restaurant dat ook in het park gelegen is.

Het team zal bestaan uit een Medewerker Tuin en een Medewerker Zorg en zal worden aangestuurd door de algemeen coördinator van de Stichting Mens en Tuin. Ook zullen er meerdere vrijwilligers werken.

Vanaf 1 maart 2018 is er een vacature voor de Medewerker tuin (24 uur)

Op deze nieuwe locatie zullen veel activiteiten nieuw moeten worden opgebouwd: het opzetten van een biodynamische moes- en kruidentuin, het opstellen van een teeltplan met als doel de verkoop van groenten en kruiden en het verzorgen van het onderhoud van de tuin. Hierin zal een grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen goed van pas komen. Ook het contact met het restaurant valt onder de verantwoordelijkheid van de  Medewerker Tuin.

De ondersteuning van de deelnemers moet worden vormgegeven in samenwerking met de Medewerker Zorg en de Algemeen Coördinator. Het werk, de sociale contacten in de groep en de omgeving van de tuin zijn middelen voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. De begeleidingsbehoefte is per deelnemer verschillend en loopt uiteen van intensievere begeleiding tot een grote mate van zelfstandigheid.

Ervaring in de biologisch dynamische landbouw en de professionele groenteteelt is een vereiste, affiniteit en bekendheid met zorg is een pré.

Voor de arbeidsvoorwaarden houden we de cao gehandicaptenzorg aan. De inschaling zal plaatsvinden in schaal 40, waarvan het fulltime maximale salaris €2736 bruto per maand bedraagt.

Geïnteresseerden kunnen inlichtingen inwinnen bij Lex van de Steenoven, Algemeen Coördinator (06-34093541) en sollicitaties richten aan het bestuur van Mens en Tuin via zorg@mensentuin.nl.

Reacties graag insturen voor 31 januari 2018.

 

Medewerker zorg Westbroekpark

Stichting Mens en Tuin  is een zelfstandige, professionele zorgaanbieder en sociale onderneming. De stichting bestaat sinds 1986 en heeft een tuin in de Haagse Moerwijk die natuurvriendelijk en biodynamisch wordt beheerd. Dit voorjaar opent een tweede zorgtuin onder een nieuwe stichting: Stichting Mens en Tuin in het Park.

De tweede tuin komt in het Westbroekpark en zal zich naast dagbesteding ook richten op arbeidstoeleiding. Er zullen dagelijks maximaal 20 deelnemers komen uit verschillende doelgroepen waaronder mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrisch ziektebeeld maar ook mensen met een achtergrond als vluchteling. Financiering komt b.v. uit WLZ, WMO en PGB. Met de deelnemers wordt arbeidsmatig gewerkt in de tuin en kwekerij. Het team zal bestaan uit een Medewerker Zorg en een Medewerker Tuin en zal worden aangestuurd door de algemeen coördinator van de Stichting Mens en Tuin.  Ook zullen er meerdere vrijwilligers werken.

Vanaf 15 maart 2018 is er een vacature voor Medewerker zorg (20 uur)

Op deze nieuwe locatie zullen veel activiteiten nieuw moeten worden opgebouwd. De ondersteuning van de deelnemers moet worden vormgegeven in samenwerking met de Medewerker Tuin en de Algemeen Coördinator. Hierin zal een grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen goed van pas komen.

Het werk, de sociale contacten in de groep en de omgeving van de tuin zijn middelen voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. De begeleidingsbehoefte is per deelnemer verschillend en loopt uiteen van intensievere begeleiding tot een grote mate van zelfstandigheid. De Medewerker  Zorg schrijft begeleidingsplannen en rapportages en onderhoudt contact met de verwijzers van de deelnemers.

Een opleiding in de zorg (b.v. SPW of MWD) is gewenst, maar vooral ervaring in de zorg met verschillende doelgroepen is vereist.

Affiniteit met antroposofie en biologisch dynamische landbouw is een vereiste, ervaring op dat gebied strekt tot aanbeveling.

Voor de arbeidsvoorwaarden houden we de cao gehandicaptenzorg aan. De inschaling zal plaatsvinden in schaal 40, waarvan het fulltime maximale salaris €2736 bruto per maand bedraagt.

Geïnteresseerden kunnen inlichtingen inwinnen bij Lex van de Steenoven,  Algemeen Coördinator (06-34093541) en sollicitaties richten aan het bestuur van Mens en Tuin via zorg@mensentuin.nl.

Reacties graag insturen voor  31 januari 2018.