Investeer in een uniek, maatschappelijk en duurzaam stadslandbouwbedrijf

Mens en Tuin is al meer dan 30 jaar een zorgtuin in Moerwijk, Den Haag. Wij zijn gestart vanuit de visie dat de gehele mens en de gehele aarde er toe doet. Ons motto is ‘kwetsbaarheid is een kwaliteit’. Zowel deelnemer als begeleider ontwikkelen en werken in een omgeving waar zij zichzelf kunnen zijn.

Elke dag werken er 10 à 12 mensen met verschillende problematiek (zoals bijv. psychische kwetsbaarheid, psychiatrische aandoening, verstandelijke beperking, verslaving en burn-out) in de tuin onder begeleiding van beroepskrachten en vrijwilligers. Samen met Mens en Tuin bepalen de deelnemers hun eigen ontwikkelingsdoelen. Daardoor zien de deelnemers een zichtbaar resultaat van hun inzet.

Diverse planten uit eigen kwekerij en verschillende tuinproducten worden verkocht in onze biologische moestuinwinkel.

Schoonheid van de tuin

We willen graag deze unieke tuin de aandacht geven die het verdient, dat doen we op de volgende manieren:

  • De schoonheid van de tuin meer zichtbaar maken
  • Een professionele moestuinwinkel starten
  • Ontwikkeling van thematuinen

MensEnTuin_Thematuinen_okt15

Thematuinen

Op basis van wat er in de loop van de tijd ontwikkeld is, zijn er bijpassende thema’s toegewezen aan verschillende delen van de tuin. Deze thema’s zijn: de bijen- en vlindertuin, de watertuin, de kruidentuin, de groentetuin, de rozentuin, de spiraaltuin, de fruittuin en de vogeltuin.

Een wandeling door de tuin wordt op deze manier nog leuker. De planten die in de moestuinwinkel worden verkocht zijn goed te herkennen in hun eigenlijke omgeving.

Lees hier alles over de verschillende thematuinen.

PlattegrondThematuinen-01

Investeer in een thematuin

De thematuinen kunnen (nog) beter opgezet worden, en/of hebben ze onderhoud nodig. Voor elke tuin is er een begroting gemaakt. In principe wordt alles in eigen beheer en met onze eigen mensen uitgevoerd. Uitgezonderd de bestrating, dat is een vak apart.

Investeer in een thematuin, we hebben je hulp hard nodig!

Hoe kan ik investeren?

Wil je investeren in een thematuin of heb je nog vragen? Neem contact op met Piet Keesmaat. Stuur een e-mail naar investeer@mensentuin.nl of bel 06 81360881.

Word vriend!

Door het doen van een donatie word je vriend van Mens en Tuin. Je wordt dan op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Je kunt hier een donatie doen in elk gewenst bedrag. Je krijgt een leuke tegenprestatie passend bij het bedrag waarmee je ons steunt!

Wie zijn wij?

Annette Versteege (coördinator tuin en zorg), Lex van de Steenoven (algemeen coördinator), Rina Bakker (werkbegeleider) Piet Keesmaat (penningmeester) en marketing en communicatie activiteiten worden verzorgd door Cathy van den Berg (Friscat).

Heb je vragen? Neem contact op met Piet Keesmaat; investeer@mensentuin.nl.