Dit jaar mochten we voor het eerst samenwerken met Adopteer een Kerstboom.
Vorig jaar werden de boompjes nog bij Pluk uitgedeeld, dit jaar kan men bij ons terecht. Je kunt zelfs deze week nog t/m woensdag 20 december bij ons terecht voor een boompje! En als je er dan toch bent, kun je ook alvast een kerststukje of ander lief cadeautje voor jezelf of je naasten. Zelfs voor bloembollen kun je nog bij ons terecht (echt, je kunt ze nog poten, graag zelfs!).  
De afgelopen weken was er dan ook een waar kerstbomenbos op ons terrein te vinden. Waar je in de zomer tussen de bloeiende plantjes in de winkel loopt, zo sta je in december ineens oog in oog met een groep kerstbomen, op zoek naar een huiskamer om te verblijden.  
In januari kan men de vertroetelde boom gezond en wel weer bij ons inleveren (t/m 11 januari, voor de nieuwsgierigen). Wij heten ze dan weer hartelijk welkom en leggen contact met onze kerstbomenfluistereraar. Hij komt de bomen bij ons ophalen om ze een plekje te geven in het veld, waar ze een jaar lang verzorgd worden. Hier groeien ze verder.  

Heb je dit jaar een boom geadopteerd, dan krijg je in november weer bericht van Adopteer een Kerstboom. Zij laten je weten of je boom nog leeft en vragen je of je hem opnieuw wil reserveren. Zo kun je met een beetje geluk jaren voor je kerstboom zorgen.  
Wij vinden dit een waardevolle manier om toch een levende boom in huis te halen en te laten zien dat je met liefde en zorg met planten kunt samenwerken. Daarbij is het voor ons en onze deelnemers een mooie manier om ook in de wintertijd in verbinding te blijven met de mensen om ons heen. Zien we je deze week nog?