Winkelopening 2021

04-11-2021 de planten gaan in winterslaap. Plantenverkoop start weer rond maart 2022

In de (moes)tuinwinkel hebben we ook dit jaar weer een prachtig assortiment biodynamische bijen- en vlinderplanten gekweekt door onze deelnemers en vrijwilligers. Ook voor de moestuin hebben we diverse groente planten en vele soorten zaden. Natuurlijk biologisch!

De tuinwinkel aan de Hillenraadweg 35 is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 15 uur.

Wij verzoeken u vriendelijk om met Pin te betalen 

 

Handgemaakte producten

In het winkeltje, welke jaarrond open is, verkopen we leuke handgemaakte producten. Pinda kransen, vogelvoederhuisjes, kaarsen, thee, kaarten, boekjes en nog veel meer. Natuurlijk zijn er vanaf december ook weer kerststukjes te koop. Allemaal gemaakt door onze deelnemers.

De tuinwinkel aan de Hillenraadweg 35 is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 15 uur.

Wij verzoeken u vriendelijk om met Pin te betalen.

 

Bloembollen 2021/2022

04-11-2021 De bloembollen zijn uitverkocht.

Online voorverkoop is gestart!

Vanaf half september – naar verwachting tijdens de open dag op 18 september- start de verkoop van onze chemievrije bloembollen. Ook dit jaar hebben we weer een prachtig en bijzonder assortiment. Deze bloembollen zijn niet gespoten en niet bewerkt met kunstmest. Ze zijn veilig voor mens, dier en onze aarde. Omdat wij geen drager zijn van een Keurmerk is de benaming iets anders dan je van ons gewend bent. Dit heeft met de huidige regelgeving te maken.

Biodynamische bijen- en vlinderplanten

Onze kwekerij is gespecialiseerd in biodynamische bijen- en vlinderplanten, planten die oorspronkelijk uit Europa komen of zich in Europa gevestigd hebben, sterke en wintervaste cultivars en eetbare planten. Wij kweken, op een enkeling na, geen hybride planten.
Onze moederplanten staan in de volle grond. Op de plantbedden wordt eigen compost gebruikt die met gebruik van biodynamische compostpreparaten is opgezet. Zowel de planten in pot als in de volle grond worden besproeid met de biodynamische spuitpreparaten.
De tuin is verdeeld in acht thema’s: bijen-, water-, kruiden-, groente-, rozen-, bos-, fruit- en vogeltuin.
Wij leveren zowel aan de hobby- als de professionele tuinier.

.

De webshop

In de webshop van Mens en Tuin bestel je gemakkelijk je biologische tuinaarde, compost en potgrond.  Deze zijn van het merk BioKultura en hebben een zeer hoogwaardige kwaliteit.  Ook vind je in de webshop diverse soorten handgemaakte producten.

 

 

Bestellen planten

Wil je een (grote) bestelling plaatsen? Stuur ons een mailtje winkel@mensentuin.nl en krijg van ons het actuele aanbod met plantbeschrijving wat we op dat moment in huis hebben. Je bestelling kun je dan na afspraak ophalen bij Mens en Tuin. Het is mogelijk om te pinnen.