De afgelopen weken is Mens en Tuin aanwezig geweest op veel Goed voor Elkaar festivals die de gemeente Den Haag heeft georganiseerd. Met deze festivals wil de gemeente Hagenaren informeren en advies geven over de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in hun buurt. ’s Ochtends vond steeds een netwerkbijeenkomst voor alle organisaties plaats en om 12 uur startten de festivals voor het publiek. De sfeer was ontspannen en Mens & Tuin kreeg veel enthousiaste reacties van festivalbezoekers en andere organisaties.

In de Haagse Hout kwam wethouder Karsten Klein langs om met de medewerkers van alle organisaties te spreken over de uitvoering van de Wet maatschappelijk ondersteuning (WMO) en eenzaamheid. Voor Mens en Tuin was het belangrijk dat begeleiders, verwijzers en cliëntondersteuners ons weten te vinden als zij dagbesteding zoeken voor hun cliënten.

Mens en Tuin is een gecontracteerde aanbieder van de gemeente Den Haag. Hagenaren met een WMO-toewijzingsbeschikking voor dagbesteding kunnen dus direct bij ons terecht. Daarnaast hebben wij overeenkomsten met de meeste van de grote zorgaanbieders in de regio. Extra leuk: door het festival heeft de tuin twee aanmeldingen voor dagbesteding gekregen.