Iedere maand zullen wij een andere karakteristiek delen uit het boek Karakteristieken van Mens en Tuin, Kwetsbaarheid is een kwaliteit, uitgegeven ter ere van het dertigjarig bestaan.

Lees hieronder karakteristiek #3 van Margret Edens.

Bij Mens en Tuin koop ik naast plantjes graag grote zakken van 40 liter potgrond en bemesting. Doordeweeks heb ik geen auto en in het weekend is de tuin dicht. Hoewel mij een keer werd aangeboden om even te bellen of er iemand aanwezig was en ik dan evengoed welkom was, vervoer ik de zakken gewoonlijk op de fiets. Dat doe ik in mijn fietstassen, liefst 80 liter in één keer. Ik zet mijn lading vast met een elastiekspin om te zorgen dat het rechtop blijft staan, anders raakt het evenwicht zoek en dat is lastig fietsen.
Eén keer was ik zo’n spin vergeten. Normaal vervoer ik twee zakken tegelijk, 40 liter aan elke kant, zodat mijn bagagedrager enigszins in balans blijft. Die keer was er echter nog maar één zak beschikbaar. Gelukkig bood een medewerkster me aan om de inhoud voor de helft over te laden in een vuilniszak, zodat ik het toch nog goed kon
vervoeren verspreid over twee fietstassen. Zo was ik niet voor niets gekomen!

Een andere keer bood een medewerker mij aan om wat zakken bemestingaarde met de auto bij mij thuis af te leveren na sluitingstijd. Ik had meer nodig dan anders want ik was net een volkstuintje gestart. Wat was ik blij met die service!

Dan zijn er nog al die keren dat ik net te weinig geld bij me had en het restant een volgende keer mocht betalen. Met zoveel vrijgevigheid komt die volgende keer er natuurlijk steeds weer!

karakteristiek_MargretEdens