Iedere maand delen wij een karakteristiek uit het boek Karakteristieken van Mens en Tuin, Kwetsbaarheid is een kwaliteit, uitgegeven ter ere van het dertigjarig bestaan.

Lees hieronder karakteristiek #6 van Kees Opstal, deelnemer.

Een hoop onkruid haal ik met liefde weg.

Ik probeer het zoveel mogelijk met mijn handen uit de aarde te halen, zodat ik de wortels meetrek. Daarna ga ik er met een harkje overheen, zo voorzichtig dat ik de wortels van de andere planten niet beschadig.

Het is lekker rustig. Er is een heerlijk zonnetje vandaag en het is lekker droog. Tijdens het werk hoor ik de stemmen van de anderen en de vogels die fluiten. Dat voelt als een goed teken. Ik zie ook vogels in de lucht, ze kunnen zo hoog vliegen als ze willen, maar eten moeten ze toch op aarde. Er vliegen ook insecten voorbij. Ze kennen me als het ware, ik ben niet bang voor ze.

Als ik mijn spullen op ga ruimen, dan kijk ik altijd even achterom en geniet ik met een grote glimlach. Het ziet er weer netjes uit. Ik ben tevreden.

Karakteristieken_Binnenwerk15