Mens en Tuin heeft in de bijna 30 jaar heel veel werk in haar tuin verricht. Regelmatig was er vanuit de deelnemers behoefte om naast het werk in de tuin ook andere werkzaamheden te hebben, zoals echt iets maken.

Incidenteel zijn er wel dingen genaakt, maar dat hield dan weer op, omdat er geen goede begeleiding voor was. Sinds enige tijd is een vrijwilliger begonnen met het maken van kleine houten tuinmeubelen, samen met een aantal deelnemers. Dit vinden zij zo leuk, dat deze vrijwilliger zich voor een langere tijd wil inzetten voor het maken van tuinmeubelen.

Daarom starten we nu een nieuw project ‘Kleine tuinmeubelen maken’. Er worden een kleine tuintafel, een stoel, een bank en een grote tafel gemaakt als voorbeeld. Dan kan er op bestelling geleverd worden.

De vrijwilliger neemt nu zijn eigen gereedschap mee omdat het gereedschap op de tuin niet veilig is. Daarom de wens om eigen gereedschap op de tuin te hebben om zo efficiënter en veilig te kunnen werken. De kosten daarvan bedragen € 2.500.