In 2018 kwamen aan de Kapelweg in het Westbroekpark, Mens en Tuin en restaurant Greens tot een prachtige samenwerking. Nu, 5 jaar later, is Mens en Tuin in het Park niet meer weg te denken van het restaurant. De kleurrijke, smakelijke plantpracht, geteeld en verzameld met de liefde en aandacht van deelnemers, vrijwilligers en begeleiders, staan aan de basis van de keuken van het restaurant. Een nauwe samenwerking die dit jaar bijzondere wijze gevierd werd.
Op vrijdag 30 juni was er een feestelijke zomermarkt, met planten en zaden uit de zorgtuin en creatief eigen werk van de deelnemers (schilderkunst, houtwerk, pesto van ‘groen’ uit de tuin). Ook was er live muziek en kon er uiteraard geluncht worden bij het restaurant.
Een andere bijzondere ervaring gaf nog extra kleur aan het 5 jarig bestaan. Naast de zomermarkt, ging namelijk ook de documentaire “Zoute Passie” in première. Lees onder de afbeelding verder en kijk de aflevering terug;

“Zoute Passie” 
Begin september 2022 gefilmd, half maart 2023 in première op groot doek in Pathé Scheveningen en nu, vanaf 1 juli te zien op TV West en online.
In de documentaire “Zoute Passie” zijn zes Scheveningse sociale projecten prachtig in beeld gebracht. Onder deze projecten ook Mens en Tuin in het Park en restaurant Greens. De chef-kok, eigenaar van Greens, zorgcoördinator en tuinder hebben een hoofdrol (vanaf minuut 7:00). De korte film is gemaakt naar een idee van Stichting initiatief op Scheveningen, medefinancier van onder andere deze projecten.
Het was bijzonder om dit te mogen meemaken. Veel kijkplezier! https://shorturl.at/akKN6