Het jaar loopt ten einde. In de kwekerij van Mens en Tuin is het nieuwe seizoen echter al in volle gang. De afgelopen 3 maanden zijn we druk bezig geweest met zaaien, scheuren en oppotten van de nieuwe opkweek. De tuinkas staat vol met zaaitrays met planten die kiemen na een koudeperiode of die in het najaar kiemen, rusten in de winter en in het voorjaar beginnen met groeien zodra de eerste warmte zich aanmeldt.

Buiten staan kratten vol met jonge planten. Op deze manier zorgen we ervoor dat we volgend jaar vroeg in het seizoen planten hebben voor de tuinliefhebbers die interesse hebben in inheemse, wilde, vaste planten. De zaden bestellen we bij Cruydt-Hoeck of zijn verzameld van onze eigen planten. Cruydt-Hoeck is een zadenteeltbedrijf in Friesland. Sinds 1978 kweken zij inheemse wilde planten en verkopen deze zaden los of in mengsels voor bloemenweides. De missie van Cruydt-Hoeck is om de biodiversiteit in Nederland te bevorderen of, zoals ze het zelf zo mooi zeggen op hun website: ‘Doormiddel van promotie, inspiratie en informatie wil Cruydt-Hoeck een duurzaam publiekelijk draagvlak en waardering stimuleren voor inheemse bloemrijke vegetaties ten behoeve van een gelukkiger samenleving.’ Daar kunnen wij op Mens en Tuin ons helemaal in vinden!

Het assortiment is wat uitgebreid. We hebben een aantal nieuwe planten opgekweekt naast uiteraard de gouden oudjes. We richten ons in het nieuwe assortiment wat meer op eetbare planten. Daarbij blijven we wel zoveel mogelijk bij de inheemse flora. Heb je specifieke verzoeken voor opkweek voor volgend jaar zijn wij altijd bereid om te kijken of dit nog gaat lukken. Zeker als je wensen hebt voor grotere hoeveelheden groenteplantjes is het wijs om deze uiterlijk eind januari te bestellen. Neem contact op met Annette Versteege op ons telefoonnummer of tuin@mensentuin.nl.