Het gaat goed met Mens en Tuin in het Park! Mijke en Stéphanie zijn er nu vier maanden aan het werk en de moestuin ziet er schitterend uit. Diverse soorten sla, courgettes, wortelen, bietjes, boontjes, venkel en nog veel meer soorten groenten en kruiden groeien er in overvloed. Ze worden dagelijks geleverd aan het restaurant Greens waar er heerlijke gerechten van worden gemaakt. Er zijn inmiddels ook groenten geleverd aan de biologische winkel De Zonnestraal in de Stevinstraat.

In de eerste maanden hadden we voldoende vrijwilligers maar wat weinig deelnemers. Nu komen er gelukkig ook meer aanmeldingen binnen van mensen die onder begeleiding willen tuinieren. Hulpverleners weten ons steeds beter te vinden en komen samen met hun cliënt rondkijken en kennismaken. De cliënten kunnen dan eventueel een dag meedraaien en kijken of het werken bij Mens en Tuin in het Park iets voor hen is.

Twee weken terug kregen we van het failliete Urban Farmers een enorme lading kruidenplanten. Het was enorm heet en we moesten heel snel handelen; met hulp van vrijwilligers is het ons gelukt om in een halve dag een paar honderd plantjes in potten te zetten en ze zo te kunnen behoeden van uitdroging. Ze zijn nu te koop voor bijna niets bij onze blokhut.

Kom dus naar onze moestuin in het Westbroekpark, het wordt met de dag mooier!

Tekst: Lex van de Steenoven Foto: Mijke van Waesberge