Nog een kleine drie weken en dan is het is zo ver: de Open Dag van Mens en Tuin op zaterdag 22 juni. Dat is qua energie te merken op de tuin. Het groen barst los, de kleuren van de bloemen worden steeds uitbundiger net als de gesprekken die er worden gevoerd. De open dag komt steeds dichterbij, een dag waarop de zon op zijn hoogste punt staat en het licht in onszelf naar buiten toe gericht is. 

Er wordt hard gewerkt achter de schermen, gras wordt gemaaid, heggen worden gesnoeid, zodat ook het achterste gedeelte van de tuin weer een beetje zichtbaar is. Er worden slingers gemaakt, gepoest en geboend en elk stukje tuin wordt even opnieuw bekeken. 

Een van de leukste dingen van het voorbereiden is natuurlijk het voorproeven en testen van alle plannen die er gemaakt zijn. Zo is de vers gemaakte vlierbloesemsiroop goed gekeurd, de popcornmachine getest en ook de molen, die we zullen gebruiken om graan te malen voor de pannenkoeken, is tevoorschijn gehaald. 

We willen natuurlijk niet te veel verklappen voor de open dag, maar zeker zal het zijn dat het een mooie dag zal worden om van de tuin te komen genieten. Bijvoorbeeld door met een tuintour mee te doen, deel te nemen aan een workshop, te luisteren naar muziek, iets lekkers te eten en een lot (of meerdere) aan te schaffen voor onze loterij. Het leuke is dat er bij de loterijprijzen, prijzen zitten die gesponsord zijn door kraampjes die bij ons op de open dag komen te staan. Mis hem dus niet! 

Nog even de belangrijkste info:
Zaterdag 22 juni
11.00 tot 15.00 uur
Hillenraadweg 35 in Den Haag