Operatie Steenbreek 2024 v.a. 18 maart

 

Tegels inleveren voor GRATIS planten? Dat kan bij Mens en Tuin aan de Hillenraadweg 35. Help jij Den Haag vergroenen?

Op donderdag 21 maart, de eerste dag van de lente, is de aftrap van het nieuwe seizoen en gaat het NK tegelwippen weer van start.
Tegels kunnen worden ingeleverd t/m 31 oktober. 
LET OP! Van donderdag 20 juni t/m maandag 24 juni kunnen er géén tegels worden ingeleverd. Er is dan ivm met onze Open Dag tijdelijk geen container aanwezig.

We werken op Mens en Tuin de seizoenen mee. De plantjes in de winkel zijn soms, net als in de natuur, nog aan het opkomen. We proberen alvast een idee te geven met een plaatje en een beschrijving. Uiteraard kan google u ook een eind in de goede richting helpen. Het zijn voornamelijk vaste planten, die komend jaar op hun nieuwe plek tot volle glorie zullen uitgroeien. 

Ruilregels

Heb je minder dan 200 tegels? Lever je stenen in bij onze zorgkwekerij -Mens & Tuin-  voor gratis planten. Wij hebben een container staan waar je de tegels kan achterlaten en je krijgt direct biologisch dynamisch gekweekte plantjes mee! Daarvoor hoef je alleen ter plekke een formulier in te vullen met je adresgegevens. Neem ook een kijkje bij ons leuke winkeltje vol handgemaakte producten door onze deelnemers en partners. Klik hier voor onze openingstijden. Mens en Tuin haalt geen stenen bij u thuis op!

Heb je meer dan 200 tegels? Dan helpt Duurzaam Den Haag jullie op weg met gratis planten en het ophalen van de tegels. Misschien kunnen jullie wel een straatactie organiseren! Lees hier in het draaiboek hoe je zo’n actie organiseert en mail dan projectleider Edwin: operatiesteenbreek@duurzaamdenhaag.nl.

Ook voor hoogwaardige biologische tuinaarde, potgrond en bemesting kunt bij ons terecht.  Neem gelijk mee of bestel het alvast in onze webshop.

Hoeveel tegels mag ik omruilen voor gratis planten?

Wil jij je tegels inruilen? Check dan even de volgende ruilregels:

  • Bij de eerste 10 tegels die je inlevert, krijg je 1 plant per tegel mee.
  • Lever je tussen de 10 en 20 tegels in, dan krijg je vanaf de 11de tegel 1 plant per 2 tegels mee.
  • Bij inleveren van 20 tot 50 tegels, krijg vanaf de 21ste tegel 1 plant per 4 tegels mee.
  • Heb je meer dan 50 tegels? Goed zeg! Je krijgt dan maximaal 25 planten mee.