Mens en Tuin is al meer dan 30 jaar een zorgtuin in Moerwijk, en sinds mei 2018 in Westbroekpark onder Greens in the Park Den Haag. In  Wij zijn gestart vanuit de visie dat de gehele mens en de gehele aarde er toe doet. Ons motto is ‘kwetsbaarheid is een kwaliteit’. Zowel deelnemer als begeleider ontwikkelen en werken in een omgeving waar zij zichzelf kunnen zijn. Voor de tuin betekent dat een biodynamische aanpak en voor de deelnemers sociaal therapie. Beide werkwijzen zijn ontleend aan de antroposofie.

Elke dag werken er 10 à 12 mensen met verschillende problematiek (zoals bijv. psychische kwetsbaarheid, psychiatrische aandoening, verstandelijke beperking, verslaving en burn-out) in de tuin onder begeleiding van beroepskrachten en vrijwilligers. Samen met Mens en Tuin bepalen de deelnemers hun eigen ontwikkelingsdoelen. Daardoor zien de deelnemers een zichtbaar resultaat van hun inzet.

De tuin is verdeeld in acht thema’s: bijen-, water-, kruiden-, groente-, rozen-, bos-, fruit- en vogeltuin. Onze kwekerij is gespecialiseerd in biodynamische bijen- en vlinderplanten. In de moestuinwinkel verkopen we biodynamische zaden, planten, aarde en mest, diverse tuinmaterialen en handgemaakte producten.

De tuinwinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 15 uur.  Voor zaden, handgemaakte producten of donaties kun je ook onze webwinkel bezoeken.

Word vriend van Mens en Tuin

Door bezuinigingen van de overheid is er flink gekort op de zorg. Daarom zijn we meer dan ooit afhankelijk van gelden van vrienden en belangstellenden. Zonder steun komt Mens en Tuin serieus in de problemen. Zorg er met ons voor dat dit niet gebeurt. Maak het verschil en word vriend. Lees meer over hoe je vriend kan worden >

ANBI en keurmerken

Mens en Tuin heeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) verklaring; dit betekent dat giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Daarnaast hebben wij de keurmerken Hart voor Zorg en Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ), daarmee voldoen wij aan de eisen van de Kwaliteitswet Zorg en Welzijn.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Mens en Tuin en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Bekijk hier onze nieuwsbrieven die tot nu toe verstuurd zijn.

Publicaties

De verschillende folders van Mens en Tuin kun je downloaden als pdf bestand:
Mens en Tuin, De biologische tuinwinkel van Mens en Tuin, Vrijwilligers, Kunstzinnig Werk, Schuilplaats voor Kleurrijkheid, Word vriend van Mens en Tuin

Video’s

Historie van zorgtuin Mens en Tuin, uitgegeven ter ere van het dertigjarig bestaan van Stichting Mens en Tuin (2016). Productie: Nico Benl

Kwetsbaarheid is een kwaliteit, uitgegeven ter ere van het dertigjarig bestaan van Stichting Mens en Tuin (juni 2016). Productie: Nico Benl

Bekijk meer video’s op ons Vimeo kanaal >