Heb je zelf geen tuin of is je balkon te klein? Geniet je ervan om lekker buiten samen met deelnemers en vrijwilligers te werken?
Kom dan werken bij Mens en Tuin.

Interesse? Bel (070 3211937) of mail ons. Volg ons op Facebook of houd onze website in de gaten, zo blijf je op de hoogte.

Openstaande vrijwilligersfuncties: vrijwilliger begeleider, vrijwilliger verkoper moestuinwinkel en vrijwilliger gastvrouw/-heer.

 

Openstaande vacature bestuur

Mens en Tuin is een kleine speler in de zorg, maar er worden hoge eisen gesteld aan het bestuur. Het bestuur van Mens en Tuin heeft nu vier leden, die samen de kennis en kunde opbrengen die nodig is. Dat bestuur kent al jaren dezelfde samenstelling en we zouden graag willen verjongen.

We zoeken mensen met hart voor de zorg en/of een hart voor de biodynamische landbouw. We zoeken een ondernemer, iemand die plannen kan maken en mogelijkheden wil onderzoeken. We zoeken ook een nieuwe penningmeester. We zoeken iemand die thuis is in PR en sponsoring. En liefst mensen die net als wij hun inspiratie putten uit de antroposofie.

Heb je niet alle bovengenoemde kwaliteiten, maar wil je iets betekenen en ben je gemotiveerd  om Mens en Tuin te helpen voortbestaan, dan vragen we je toch om te reageren.

Wij vergaderen één keer per maand (nu gewoonlijk op de maandagochtend), de gemiddelde tijdsbesteding is één à twee dagen per maand. Het bestuur is onbezoldigd, wij ontvangen onze beloning in natura: de tuinen van Mens en Tuin, die van grote waarde zijn voor haar bezoekers en cliënten/deelnemers.

Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met Maartje Post, voorzitter Stichting Mens en Tuin: advocaat@mrpost-advocaat.nl.

 

Meer over Mens en Tuin

Mens en Tuin is een Stichting met twee tuinen die in dienst staan van de kwetsbaarheid en kracht van de mens. De locatie Mens en Tuin in Moerwijk is daar al 33 jaar gehuisvest. Sinds anderhalf jaar is Mens en Tuin in het Park onze nieuwe loot in het Westbroekpark. De plekken zijn qua uitstraling en teelten niet met elkaar te vergelijken. In Moerwijk worden midden tussen de appartementencomplexen met name bijen- en vlinderplanten gekweekt voor verkoop in de winkel op het terrein. In het Westbroekpark worden tussen de villa’s groentes, kruiden en eetbare bloemen voor het aangrenzende restaurant Greens verbouwd. Wat de plekken verbindt, is dat ze allebei op hun eigen manier oases zijn midden in Den Haag. Als je er rondloopt ervaar je hoogstwaarschijnlijk schoonheid en rust. En dat is precies de basis voor onze deelnemers om onder professionele begeleiding mee te werken in de tuin. Dit heeft ten doel om ritme op te bouwen, getuige te zijn van natuurlijke processen, zich te verwonderen, zich deel te voelen, samen te werken, een voldaan gevoel te krijgen, om zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten.

Mens en Tuin is biodynamisch en antroposofisch geïnspireerd. We gaan uit van de samenhang tussen bodem, plant, dier, mens en kosmos en willen deze versterken. We hechten veel waarde aan het vieren van de jaarfeesten en alles wat leeft wordt naar zijn aard verzorgd. Net als bij de grond en de gewassen, kijken we naar wat mensen nodig hebben, krijgen ze de tijd om zich te ontwikkelen, om weerbaar en vitaal te worden.

Nieuw in de webwinkel

Toekomstige evenementen

  1. Kerstworkshop

    12 december @ 19:30 - 21:00
  2. Kerstmiddag en -avond bij Mens en Tuin incl. miniworkshop

    13 december @ 16:00 - 20:00

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keurmerken

hartvoorzorg_keurmerkhkzorg_keurmerk ANBI_stichting

Veilig online betalen

Je kunt betalen met iDEAL, middels bankoverschrijving of PayPal