Heb je zelf geen tuin of is je balkon te klein? Geniet je ervan om lekker buiten samen met deelnemers en vrijwilligers te werken? Kom dan werken bij Mens en Tuin. Interesse? Bel (070 3211937) of mail ons. Volg ons op Facebook of houd onze website in de gaten, zo blijf je op de hoogte.

Openstaande vrijwilligersfuncties: vrijwilliger begeleider, vrijwilliger verkoper moestuinwinkel en vrijwilliger gastvrouw/-heer.

 

Vacature bestuurslid

Stichting Mens en Tuin zoekt vernieuwing voor het bestuur. Al vele jaren brengen dezelfde vier leden met verve de benodigde kennis en kunde op. Inmiddels is een deel van de leden op leeftijd. Het bestuur is medebepalend voor het voortbestaan van de Stichting. De oproep is dan ook dringend.

Mens en Tuin is een kleine speler in de zorg. De eisen aan het bestuur zijn niet minder groot. De bestuursleden zorgen ervoor dat de kwaliteit van de organisatie gewaarborgd wordt. Daarbij is het elk jaar weer een uitdaging om de begroting kloppend te krijgen.

Ben je verbindend?
Ben je een plannenmaker en ideeënbedenker?
Ben je ondernemend en een aanpakker?
Wil je nieuwe mogelijkheden onderzoeken en processen sturen?
Ben je thuis in PR, fondsenwerving en sponsoring?
Ben je de penningmeester die we zoeken?

We zoeken iemand met hart voor de zorg en/of een hart voor de biodynamische landbouw. We hechten belang aan affiniteit met de antroposofie. Het is de inspiratie voor hoe we binnen de stichting werken. Voel je je aangesproken en beschik je over bovengenoemde kwaliteiten, stuur dan een motivatiebrief. Mogelijk kun je het bestuur versterken.

Het bestuur vergadert één keer per maand op maandagochtend. De gemiddelde tijdsbesteding is één à twee dagen per maand. Het bestuur is onbezoldigd. Onze tuinen in Moerwijk en Scheveningen fungeren als beloning in natura. Ze zijn van grote waarde voor onze cliënten/deelnemers, vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden.

Bij interesse kun je contact opnemen met Maartje Post, voorzitter Stichting Mens en Tuin: voorzitter@mensentuin.nl.

 

Vacature deelnemersvertrouwenspersoon

Op Mens en Tuin vinden wij het heel belangrijk dat alle deelnemers zich welkom en gehoord voelen. Natuurlijk kan er weleens iets mis gaan in het contact tussen deelnemers en begeleiders, deelnemers en vrijwilligers of deelnemers onderling. In dit soort situaties is het extra belangrijk dat de betreffende deelnemer zich vrij voelt om zijn of haar verhaal te doen. Uiteraard proberen we dit altijd eerst onderling op te lossen. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een deelnemer zich niet gehoord of begrepen voelt of zijn of haar probleem niet met de begeleiders durft te bespreken.

Mens en Tuin heeft een klachtenfunctionaris bij het Klachtenportaal. Daarnaast zoeken wij een deelnemersvertrouwenspersoon die dichter bij de deelnemers staat. Onze vertrouwenspersoon is iemand die een deelnemer of diens familie/begeleider kan opvangen en informatie kan geven bij klachten of vragen. Die kan luisteren, het probleem verkennen en doorvragen welk doel of welke wens de deelnemer heeft ten aanzien van zijn klacht. Je ondersteunt de deelnemer in het verdere proces door bijstand te verlenen en de benodigde informatie te vergaren. Het is belangrijk dat je als vertrouwenspersoon beschikt over de juiste gespreksvaardigheden, dat je zonder oordeel kan luisteren, reflecteren en samenvatten en dat je in staat bent een bemiddelende rol te spelen.

Jaarlijks informeer je het bestuur over je werkzaamheden middels een verslag en je adviseer de organisatie over wijzigende wet- of regelgeving of waar de kwaliteit van de ondersteuning aan deelnemers verbetering of verandering behoeft. Door regelmatig, bijvoorbeeld één ochtend per maand aanwezig te zijn op de locatie of aanwezig te zijn bij een deelnemersvergadering, leren de deelnemers en jij elkaar kennen en kun je vertellen wat jouw rol en werkzaamheden zijn.

De deelnemersvertrouwenspersoon is een vrijwilligersfunctie waarvoor wij een vrijwilligersvergoeding bieden. Je bent zo onafhankelijk mogelijk en hebt verder geen functie binnen de organisatie en hebt geen relatie met een deelnemer.

Bij interesse kun je contact opnemen met Annette Versteege, 0634093541, annetteversteege@mensentuin.nl.

 

Meer over Mens en Tuin

Mens en Tuin is een Stichting met twee tuinen die in dienst staan van de kwetsbaarheid en kracht van de mens. De locatie Mens en Tuin in Moerwijk is daar al 33 jaar gehuisvest. Sinds een paar jaar is Mens en Tuin in het Park onze nieuwe loot in het Westbroekpark. De plekken zijn qua uitstraling en teelten niet met elkaar te vergelijken. In Moerwijk worden midden tussen de appartementencomplexen met name bijen- en vlinderplanten gekweekt voor verkoop in de winkel op het terrein. In het Westbroekpark worden tussen de villa’s groentes, kruiden en eetbare bloemen voor het aangrenzende restaurant Greens verbouwd. Wat de plekken verbindt, is dat ze allebei op hun eigen manier oases zijn midden in Den Haag. Als je er rondloopt ervaar je hoogstwaarschijnlijk schoonheid en rust. En dat is precies de basis voor onze deelnemers om onder professionele begeleiding mee te werken in de tuin. Dit heeft ten doel om ritme op te bouwen, getuige te zijn van natuurlijke processen, zich te verwonderen, zich deel te voelen, samen te werken, een voldaan gevoel te krijgen, om zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten.

Mens en Tuin is biodynamisch en antroposofisch geïnspireerd. We gaan uit van de samenhang tussen bodem, plant, dier, mens en kosmos en willen deze versterken. We hechten veel waarde aan het vieren van de jaarfeesten en alles wat leeft wordt naar zijn aard verzorgd. Net als bij de grond en de gewassen, kijken we naar wat mensen nodig hebben, krijgen ze de tijd om zich te ontwikkelen, om weerbaar en vitaal te worden.

Nieuw in de webwinkel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keurmerken

hartvoorzorg_keurmerkhkzorg_keurmerk ANBI_stichting

Veilig online betalen

Je kunt betalen met iDEAL, middels bankoverschrijving of PayPal