Maandag 22 juni ontvingen acht vrijwilligers ons Certificaat van het Vrijwilligers Ontwikkel Traject. Het certificaat volgt na een cursus die is ontwikkeld in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Vrijwilligerswerk uit Amsterdam. Op deze manier krijgen we inzicht in het werk van de vrijwilligers en worden zij geschoold in de achtergrond en werkwijze van Mens en Tuin. Na de zes lesbijeenkomsten gaven de cursisten aan dat zij zeer tevreden waren over de cursus.

Wij willen elk jaar deze cursus aan nieuwe vrijwilligers aanbieden en voor de vrijwilligers die het certificaat reeds hebben, een verdiepingscursus organiseren.

Introductiemap
Uit de cursus bleek dat de vrijwilligers behoefte hebben aan een duidelijker beeld van Mens en Tuin in het begin van hun werk als vrijwilliger. Een verbeterpunt voor ons dus. Dit hebben we direct aangepakt door een introductiemap voor vrijwilligers samen te stellen. In deze map vind je bijvoorbeeld de geschiedenis, missie en visie en werkwijze. Zo krijgen nieuwe vrijwilligers direct een goed beeld van Mens en Tuin.