In april zijn we op Mens en Tuin gestart met Vuur en Soep. Een laagdrempelige activiteit die mensen uit de wijk en uit de stad uitnodigde om samen soep te maken rondom een houtvuur. Ieder neemt wat eten mee voor de soep en we genieten samen van elkaars gezelligheid. Verhalen komen gauw los. Iedere laatste vrijdag van de maand van 17 tot 20 uur was er een Vuur en Soep bijeenkomst. Er is een mooie buiten houtkachel met soeppan voor aangeschaft. Het werd een doorslaand succes!

In april kwamen 8 mensen en elke maand steeg het aantal bezoekers. In november waren het er 30! Er is een onderzoek geweest waar de mensen vandaan kwamen, wat hun reden van bezoek was en wat het voor hen betekende. Ruim een kwart kwam uit de buurt. Er zaten ook enkele gezinnen bij. Als reden voor hun deelname werd er aangegeven dat ze uitbreiding van hun sociale netwerk wensten, ze nieuwe mensen wilden ontmoeten en activiteiten in de buurt wilden delen. De locatie scoorde ook erg hoog: zo’n mooine tuin e wat een warm welkom! Het initiatief werd flink geprezen: erg gezellig, samen met elkaar doen, wat een goed initiatief, vooral doorgaan.

Het Vuur en Soep initiatief zal ook in 2018 worden voortgezet. Er is al een vaste kern ontstaan van deelnemers. Bekijk de komende data >

Voor 2018 zal het bestuur zorgen voor vernieuwing van de keuken en apparatuur.